top of page

Koelkastrecepten 3

VOOR ANJA

Spruitjes met pit


Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Ik denk dat ik spekjes zag in je koelkast? Doe deze in een pan met antiaanbaklaag en bak ze op hoog vuur. Voeg na een minuut ook de spruitjes toe. Zet het vuur iets lager wanneer het te hard gaat, maar de spruitjes mogen best een beetje kleuren. Voeg op het laatst wanneer het bijna klaar is een schep sambal naar smaak toe en hussel het geheel goed om. Lekker om te serveren bij gebakken aardappelschijfjes of bij een pasta.


En een toetje van vanille yoghurt met gekarameliseerde sinaasappel uit de oven


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kop en kont van de sinaasappels (ik zou er twee gebruiken). Zet hem op zijn kont en snij de schil weg, zorg dat je al het wit mee snijdt. Snij de sinaasappel in schijven van ongeveer een halve cm en leg ze in een ovenschaal en strooi er basterdsuiker en wat kaneel overheen. Bak ze ongeveer 10 tot 12 minuten.

Serveer de nog warme sinaasappel op de vanille yoghurt en giet er ook wat van het vocht overheen wat in je ovenschaal zit.


Geniet ervan!De koelkastrecepten zijn gratis, om de heb, voor de lief. Maar mocht je er toch iets voor willen geven kijk dan even bij de pannetjes


29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page