top of page
Search

Koelkastrecepten 2

VOOR MARJAN


Olijven, jonge en oude kaas, rode paprika, courgette, komkommer, bleekselderij, prei, eieren, verse tijm, roeryoghurt, atjar, augurken, pepersalami


Laat de prei helemaal heel en leg hem in het midden van de oven onder de gril op de heetste stand. Zo nu en dan moet je de prei keren. Het is de bedoeling dat hij helemaal rondom zwart wordt aan de buitenkant. Het hangt een beetje van je oven af hoe lang dit duurt, maar loop er maar niet bij weg.

Als de prei rondom helemaal zwart is haal je ze uit de oven en pel je de zwarte bladeren ervan af. Je zult zien dat hij daaronder prachtig groen en heel zacht is.

Terwijl je prei in de oven ligt doe je een paar flinke scheppen roeryoghurt in een bakje, snufje zout beetje peper, scheutje olijfolie als je hebt. Snij een stuk of 5 augurken in hele kleine stukjes en roer die ook door je yoghurt. Dit is je dressing.

Pepersalami in plakjes snijden en op een bord leggen, daar de prei naast leggen en de dressing overheen doen (je hoeft niet alle dressing te gebruiken) en als finishing touch kruimel je er wat oude kaas over.


Eet smakelijk!De koelkastrecepten zijn gratis, om de heb, voor de lief. Maar mocht je er toch iets voor willen geven kijk dan even bij de pannetjes

19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page