BANNER AKF

AVOND VAN DE KLEINKUNST 2021

Koninklijk Theater Carré
Maandag 31 mei 2021 – 20.00 uur

Hoe is het afgelopen met Annabel en de zanger van deze legendarische hit, Hans de Booij? Zijn ze nog samen? Hebben ze Parijs gehaald, of zijn ze onderweg uitgestapt? Het Amsterdams Kleinkunst Festival en het NPO Radio 5 programma Volgspot komen met het antwoord. Tijdens de Avond van de Kleinkunst krijgen bekende hits een vervolg. Kleinkunstenaars laten zich inspireren door het origineel en brengen een eigen antwoordlied. De jaarlijkse editie van de Avond van de Kleinkunst kon afgelopen april niet plaatsvinden, in de Kleine Komedie. Maar het wordt ruimschoots goed gemaakt. Theater Carré stelt in samenwerking met De Kleine Komedie haar theater open voor deze unieke muzikale avond vol Nederlandstalige hoogtepunten.

 

Vijf duo’s zijn te gast: Ernst Jansz & Peter van Rooijen (De Bom), Karin Bloemen & Elke Vierveijzer (Geen kind meer), Trafassi & Marcel Harteveld (Wasmasjien), Peter de Koning & Martijn Kardol (Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente) en Hans de Booij & Van der Laan en Woe (Annabel). Presentatie: Yora Rienstra en Hijlco Span.

Theaterkrant.jpeg

AKF Spoken Word-festival

Host: Luan Buleshkaj & vrienden

Theater Bellevue
Di 29 juni t/m za 3 juli 2021
Tickets binnenkort beschikbaar

Vijf dagen lang is Klein Bellevue het toneel voor een heus Amsterdams spoken word-festival! Het festival ‘Omdat jij het bent’ wordt georganiseerd door het Amsterdams Kleinkunst Festival in samenwerking met Luan Buleshkaj die de avonden zal hosten.

Elke avond kent een ander thema en concept. Naast voordrachten zijn er ook voorstellingen en interviews te zien. Performers als Gershwin Bonevacia, Zaïre Krieger, Roziena Salihu, Cheyenne Toney, Soufiane Moussouli, Fouad Lakbir, Zeinab El Bouni, Guillano Herdigein & Youssra Oulad Messaoud zullen te bewonderen zijn. Kijk op deze pagina voor de actuele line-up.

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. De Amsterdamse Albanees uit De Baarsjes is won in 2020 met zijn voorstelling ‘Leeuwenkind’ de Best of Fringe en de Shaffy Cheque in de finale van het Amsterdam Kleinkunst Festival.

“Steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij.”