Niets te verliezen 

‘Op mijn twaalfde ben ik volwassen geworden. Het jaar daarvoor vond de revolutie plaats, het jaar daarna begon een oorlog die acht jaar duurde.’

 

Nafiss wordt geboren in Isfahan, Iran. In haar vroege jeugd speelt ze eindeloos in de tuin met de granaatappelboom bij het huis van haar ouders. Haar leven begint rooskleurig, maar al snel verandert dat. Nafiss groeit op in een roerige tijd. Niets te Verliezen gaat over een reis naar volwassenheid. Het persoonlijke verhaal van Nafiss is het vehikel. De kern van de voorstelling is de ontmoeting tussen een volwassen vrouw en haar jongere zelf.

 

De voorstelling wordt gespeeld door Cat Smits, Nafiss Nia en Floris van der Vlugt. Nafiss speelt zichzelf, zij danst (Iraanse klassieke dans) en draagt haar gedichten live voor. Floris componeert de muziek en de gedichten, maar is ook als saxofonist live aanwezig op het podium. De kleine Nafiss en de foamsculpturen worden bespeeld door Cat. De kleine Nafiss komt middels de gedichten langs de beelden van haar jeugd en herinneringen. 

Coming soon:

Nouveau F*ck

PR5Zeil.jpg

Zeil is een multidisciplinaire theater-, film-, poppenspel- en dansvoorstelling. Het is een coproductie van PLAY Productions en Duda Paiva Company. Sail is een theatershow over ontsnappen aan jezelf en de confrontatie met eenzaamheid, spijt, hoop, dromen en dood. Te boeken via CSC en ook online te kijken via cultuurticket.nl

Grenzen_29-9-2020_LR_©_De_Schaapjesfabr

Grenzen 

Grenzen gaat over de macht van de staat, die sommigen beschermt en anderen uitsluit. Deze macht kan niet bestaan zonder haar uitvoerders. Andy, die als junior medewerker bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) werkt, is zo’n uitvoerder.

 

De voorstelling begint met Andy’s eerste zaak: een man, Andy’s leeftijd, iets ouder misschien, paspoort verloren, homoseksueel. Gedurende de voorstelling komt de beslissing over de toekomst van deze man tot stand.

 

In de asielprocedure worden grote en mogelijk desastreuze beslissingen over levens gemaakt door hele gewone mensen, die worstelen met hun gevoel en hun plicht. In beelden, tekst en muziek wordt die strijd invoelbaar gemaakt.

 

De voorstelling is gebaseerd op het proefschrift van dr. Maja Hertoghs en de getuignissen van informanten die zij tijdens haar veldonderzoek naar de Nederlandse asielprocedure verzamelde. Deze zijn tot fictie gemaakt door Christine Otten.

©2018 made by Hadassa